Välkommen

Meny

5 maj 2015

Entrérätter

Räkfylld avocado (50:-)
med Rhode Island-sås; garnerad med citron och dill.

Laxpaté (64:-)
med gurka i cremé fraiche; garnerad med grönsallad, citron och dill (min 10 port).

Rökt laxrullad (64:-)
fylld med marinerade champinjoner på bädd av strimlad grönsallad; garnerad med pepparrotsgrädde, citron och dill.

Carpaccio på kalvryggfilé (89:-)
lövtunna skivor av kalvryggfilé marineras med limefrukt, olivolja, kapris, pimento, champinjoner och riven parmesanost (min 10 port; marinaden skall hällas över köttet 20 min före servering!).

Konjaksgravad oxfilé (89-)
med senapsdressing; garnerad med rotfruktsstrimlor och grönsallad (min 10 port; förbeställning 3 arbetsdagar).

Ankleverpaté (50:-)
med cumberlandsås; garnerad med cornichons och grönsallad.

Melon och spickeskinka (50:-)
på bädd av grönsallad; garnerad med tomat, gurka och persilja.

Melon och parmaskinka (60:-)
på bädd av grönsallt; garnerad med tomat, gurka och persilja.

Buféer

Beställs minst tre arbetsdagar i förväg!

Vårens Festbuffé (145:-, 155:-, 165:-)
Komponera en egen studentbuffé till vårens viktigaste dag, eller varför inte för att förgylla en trevlig kväll nu när sommaren knackar på. Du kan välja mellan 16 olika rätter och handplocka 3 till 5 av dem så det passar just ert ändamål.

Klicka på bilden nedan för mer information och ett utskriftsvänligt format så kan ni enkelt skriva ut menyn hemma och kryssa i det ni önskar er!
Fest- och Studentbufféér 2015

Festbuffé (140:-)
limemarinerad rostbiff med kapris, pimento och svarta oliver; inskyad fläskfilé med gåslever; skinkrulle med sparris; stekt kyckling; Rhode Island-sås, potatissallad (min 10 port).

Gourmetbuffé (160:-)
konjaksgravad oxfilé med senapsdressing; inskyad fläskfilé med gåslever; stekt anka med persika Walldorf; rökt lammstek med pepparrotsgrädde; potatissallad (min 10 port).

Italiensk buffé (180:-)
Bresaola (lufttorkat oxkött), pancetta, parmaskinka, salami (spianata, fänkåls- eller tryffel-) pastasallad med kronärtskocka, paprika, oliver, marinerad vitlök och parmesanost; Mozzarellaost, melon, ruccolasallad, soltorkad tomat, basilika och färska grönsaker; bröd och olivolja (min 20 port).

Som komplement till buféerna ovan:

Färskrökt lax (35:-)
med citron, dill och kaviarsås.

Grönsallat (10:-)

Kuvertbröd och smör (10:-)

Smårätter att värma

Pytt i panna (70:-)
med rå äggula och rödbetor (min 10 port).

Janssons frestelse (60:-)
(min 10 port).

Vi har även en hel den andra hemlagade pajer att erbjuda – Fråga vår personal!

Smörgåsar

Beställs minst tre arbetsdagar i förväg!

Smörgåstårta
(10, 15 eller 20port 65:- per port)

garnerade smörgåstårtor innehåll lax, räkor, tonfisk, svart kaviar, skinka, leverpastej, kokt ägg, sallader, tomat och gurka.

Dyreglens natmad (50:-)
rågbröd med saltrulle, leverpastej, brynt bacon, svamp och sky (min 10 st).

Morfar Nils’ specialsmörgås (50:-)
tärnad spickeskinka på kavring garnerad med gräslök och gräddfil (min 10 st).

Kalla huvudrätter

Beställs minst tre arbetsdagar i förväg!

Färskrökt lax (152:-)
med pocherat ägg på bädd av bladspenat, sparris och kaviarsås; garnerad med citron och dill (min 10 port).

Tjälknöl på älg (152:-)
med gammeldags potatissallad med lök, kapris och rödbetor (min 10 port).

Kall kokt sprängd skånegås (179:-)
med morötter, brysselkål, sparris och riven pepparrot; Sauce Suédoise No 1 (av äpplemos, sherry, riven pepparrot och vispad grädde), rotfruktsgratäng (min 10 port; serveras i mån av tillgång).

Kokt lättrökt ungtupp (120:-)
garnerad med kronärtskockshjärtan och broccoli; legymsallad (min 10 port).

Konjakgravad oxfilé (159:-)
garnerad med rotfruktsstrimlor, tomat och haricots verts; senapsdressing och tysk potatissallad (min 10 port).

Huvudrätter att värma

Beställs minst tre arbetsdagar i förväg!

Wienerschnitzel (129:-)
panerad kalv; med citron, ansjovis, kapris och gröna ärter; skysås, stekt potatis (min 10 port).

Campinjongratinerad fläskmedaljong (120:-)
med haricots verts; tryffelsås, duchessepotatis (min 10 port).

Kalvfilé Oscar (169:-)
med sparris, hummermedaljong, dillkvist; béarnaisesås, stekt potatis (min 10 port).

Örtfylld, vitlöksspäckad lammstek (149:-)
med rödvinsås, mintgelé, fransk potatis- och rotfruktsgratäng (min 10 port).

Herrgårdsfilé à la Karin S (169:-)
ansjovis- och enbärsmarinerad oxfilé på en bädd av småskuren stekt potatis och kantareller; gräddsås, pressgurka, vinbärsgelé (min 10 port).

Biff à la Greta (140:-)
tärnad biff blandad med lök, senap och ägg; småskuren stekt potatis, gurka, tomatskivor (min 10 port).

Rådjursstek (159:-)
med ugnsbakat päron, haricots verts, Karl Johan-svamp; enbärssås, rönnbärsgelé, purjolökspotatis (min 10 port).

Hjortstek (159:-)
med lingonfyllda äppelhalvor, brysselkål, brytna champinjoner; viltgräddsås, örtpotatis (min 10 port).

Älgkalvstek (159:-)
med päron, pressgurka, svampsås, gelé, västerbottenpuckar (min 10 port).

Rödvinsmarinerad rådjursgryta (129:-)
med smålök och skogssvap i mustig gräddsås, gelé, västerbottenpuckar (min 10 port).

Coq au vin (129:-)
fransk kycklinggryta i rödvin; ris och grönsaker (min 10 port).

Stekt ungtupp (129:-)
med glacerad smålök, champinjoner, strimlad bacon; rödvinssås, stekt potatis (min 10 port).

Stekt fasan (159:-)
med gräddkokta äppelklyftor, broccolitimbal; äppelcidersås, gelé, klyftpotatis (min 10 port).

Baconstekt vildand (159:-)
med brynta champinjoner; enbärsgräddsås, gelé och klyftpotatis (min 10 port).

Som komplement till rätterna ovan:

Grönsallat (10:-)

Kuvertbröd och smör (10:-)